Op donderdag 30 mei (werelddag-zonder-tabak) vond de officiële diploma-uitreiking plaats van de wedstrijd ‘Rookvrije Klassen’. In Zaal ’t Getouw verzamelde hiervoor 75 leerlingen uit de eerste graad van het Sint-Lutgardisinstituut. Na een korte toelichting door de schepen van volksgezondheid, overhandigde initiatiefnemer Logo Kempen de diploma’s. Naast het diploma ontving de klas 1 Ba ook filmtickets voor heel de klas.

De wedstrijd Rookvrije Klassen richt zich tot leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs. Bedoeling is jongeren in klasverband te ondersteunen om gedurende zes maanden niet te roken of niet te experimenteren met roken en hen aan te moedigen om rookvrij te blijven. Onderzoek toont immers aan dat hoe langer iemand het beginnen-met-roken kan uitstellen, hoe groter de kans dat hij of zij rookvrij blijft.

 

De Wedstrijd loopt al sinds het schooljaar 1997-1998 in verschillende scholen in Vlaanderen. In heel Vlaanderen namen dit jaar 26 510 leerlingen en 1 670 klassen deel aan de wedstrijd Rookvrije Klassen.